BMI en BMR berekenen

BMI en BMR berekenen

Door je BMI en BMR te berekenen kom je erachter wat jouw ideaal gewicht is. 

Onthoud wel dat niet alleen een ideale gewicht belangrijk is maar ook dat jij je lekker voelt in je lijf.

Wat is het nut van je BMI en BMR berekenen?

Door je BMI en BMR te berekenen weet je hoeveel calorieën je nodig hebt om je ideale gewicht te bereiken of te behouden.

bmi en bmr

Bereken je Bmi, ontdek je ideale gewicht en hoeveel calorieën je nodig hebt om dit te behalen of te behouden.

Wat is een BMI?

De BMI (Body Mass Index) wordt over de hele wereld gebruikt om te meten of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Is je BMI te hoog of te laag dan loop je meer risico op ziekten.*

Wat is een BMR?

Je BMR (Basal Metabolic Rate) geeft aan hoeveel calorieën je lichaam minimaal nodig heeft op een dag voor de basisfuncties zoals ademhaling, je hart te laten kloppen, je stofwisseling aan de gang houden, etc. Wil je afvallen, zorg dan dat je altijd minimaal het aantal calorieën binnenkrijgt van je BMR .

De hoeveelheid calorieën die je per dag binnenkrijgt en verbruikt is bepalend voor je gewicht, de samenstelling kan bepalend zijn voor de tempo waarmee je gewicht veranderd.

Ben je niet blij met je BMI en kun je hulp gebruiken om je ideale gewicht te bereiken?

Volg dan één van onze eenvoudige maar effectieve voedingsplannen. 

10 daagse detox

Meer informatie?

'weet wat je eet'

Meer informatie?

*De BMI berekening is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 19 jaar maar er zijn daarin wel wat uitzonderingen. Ben je heel gespierd, zwanger, geef je borstvoeding, of ben je van Aziatische afkomst, dan heb je een andere lichaamssamenstelling en is de berekening minder geschikt.

De BMI-grenzen bij ouderen liggen hoger dan bij 19-69 jarigen. Dit heeft te maken met het risico op ziekten. Ouderen hebben namelijk pas bij een BMI-score lager dan 22 of hoger dan 28 een verhoogde risico op ziekten.