1portie( 2,5 el) zilvervliesrijst Gebruik zilvervliesrijst met een kooktijd van 15 minuten.
1 portie( 11gr) olijfolie of kokosolie
1portie(200gr) groenten naar keus
1tl sambal
1 elketjap
0.5bouillon blokje
0.5liter water
Instructies
Maak het bouillonblokje fijn in een pan waar anderhalf liter in kan.
Breng het water aan de kook in een waterkoker en giet het over in de pan met het bouillonblokje. Breng nogmaals aan de kook en roer erin totdat het blokje goed is opgelost.
Als het water kookt voeg je de zilvervliesrijst toe. Breng nogmaals aan de kook en draai naar een lager stand.
Snij ondertussen de groenten in kleine hapklare stukjes en voeg deze toe aan de rijst (na ongeveer 8 minuten).
Snij de vis of kip in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de vis, garnalen of kip lichtjes aan. (Garnalen 5 minuten en de vis en kip 5 minuten aan beide kanten. Draai dan het vuur uit.
Doe deze nu ook bij de rijst en groenten en breng nog even aan de kook.Sneller klaar:Als je voorgesneden groenten en snelkookrijst gebruikt dan ben je in 10 minuten klaar. Bak dan eerst de kip, vis of garnalen aan. Dan maak je het verder klaar volgens de instructies.Variatie:Je kunt er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt. De kook- of baktijd is bepalend voor de volgorde waarin je de ingrediënten toevoegt. Ook alle soorten kruiden zijn prima. Je kan ook de rijst vervangen door (zoete)aardappel maar dan moet deze wel eerst voorgegaard zijn.