Menu’s 10 Daagse Detox Plan

Menu’s

De hoofdmaaltijden bestaan uit 10 ontbijtmenu’s, 10 lunchmenu’s en 10 dinermenu’s. Wil je 2 dagen hetzelfde eten dan kan dat prima, maar zorg wel voor voldoende afwisseling.

Eet 3 hoofdmaaltijden per dag en heb je tussendoor trek kies dan uit de tussendoortjes. Je kunt gerust een ontbijt voor de lunch nemen en andersom en een lunch voor diner nemen en andersom.

Alle recepten kun je aanpassen naar eigen smaak maar houd wel rekening met de gaartijden.

De recepten zijn 1 persoonsporties. Ben je met meer personen of wil je het voor meerdere dagen maken, dan kun je het recept gewoon vermenigvuldigen met het aantal personen/dagen waarvoor het bedoeld is.

Deze 2 basisrecepten kun je voor veel doeleinden gebruiken:

  • een witte saus van cashews: te gebruiken over groenten, als dipsaus, om salade mee aan te maken, en in plaats van bechamelsaus.
  • een tofu ‘ricotta’: te gebruiken als vulling voor lasagne(rolletjes), om rauwkost mee te vullen, gevulde zalmrollejtes, of op een wrap.

Ze blijven ongeveer 5 dagen goed in de koeling.

Tussendoortjes

Tussendoortjes zijn net zo belangrijk als de hoofdmaaltijden. Ze helpen je een verzadigd gevoel te behouden en voldoende calorieen binnen te krijgen.

Kies uit:

Romige tahin of tapenade met gesneden rauwe groenten naar keuze (zie saladebar opties voor ideeën). 
Noten: een handje (rauw indien mogelijk) zoals amandelen, brazilnoten, cashewnoten, pecan- of walnoten.
Olijven: 5 a 6 stuks.
Gekookt ei: 1 a 2 stuks.
Een eiwitshake eventueel met door de blender fijngehakte groenten.

Of maak één van de volgende recepten:

Courgette hummus →
Tofu ricotta
Romige dipsaus →
Gaucamole →
Lijnzaadcrackers →
Zaden en pitten crackers →

Hartige maaltijdreep