
Gevulde eiwit omelet
GlutenvrijKoolhydraatarm
Ingrediënten
Voor de basis
- 3 eiwitten (100gr) kant en klaar of 3 eieren splitsen
 - 1 el (plantaardig)melk of water
 - peper versgemalen
 - 1 el kruiden zonder zout (bv. chilivlokken, kurkumapoeder, knoflook, paprikapoeder etc)
 - 1 el olijfolie om in te bakken
 
Voor de vulling
- 1 handje spinazie
 - 1 portie (15gr) walnoten
 - 1 portie (100gr) huttenkase
 - een paar gedroogde tomaten in kleine reepjes gesneden
 
Instructies
- Kluts de eiwitten door elkaar in een kom samen met de melk/water.
 - Voeg de kruiden toe en kluts nogmaals goed door elkaar.
 - Zet een koekepan op het vuur en verhit daarin de olijfolie.
 - Als de olie heet is voeg je het eiwitmengsel toe en verdeel je het goed over de bodem van de pan.
 - Draai het vuur helemaal omlaag en verdeel de stukjes tomaat, spinazie, huttenkase en walnoten over de mengsel.
 - Druk het geheel even licht aan en doe de deksel op de pan.
 - Laat de omelet zachtjes garen in ongeveer 10 minuten.
 - Wil je koolhydraten dan kun je crackers of een stukje geroosterd brood erbij eten. VariatiesVoor de vulling kun je alle ingredienten toevoegen die niet hoeven te garen of die al gaar zijn. Gebruik altijd producten uit alle voedingsgroepen.
 
Nutrition
Calories: 350kcal
