Hartige havermout muffins

 

Hartige muffins

Hartige havermout muffins

Makkelijk meenemen
Glutenvrij
1 muffin is ongeveer 150 calorieën afhankelijk van de vulling.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 10 stuks
calorieën 1500 kcal

Ingrediënten
  

Natte ingredienten

  • 2 eieren
  • 2 porties (22gr) olijfolie
  • 1 portie (150gr)kwark of Griekse yoghurt

Droge ingredienten

  • 5 portie (125gr) havermout meel (evt. glutenvrij)
  • 1 theelepel bak soda
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 portie (20 gr) gebroken lijnzaad
  • vers gemalen peper
  • kruiden
  • een snufje zout

Vulling

  • 2 porties (85gr) pittige kaas
  • 2 a 3 eetlepels tomaten pesto
  • 1 portie (75gr)olijven in plakjes gesneden
  • 2 lente uien in ringetjes gesneden
  • 2 a 3 stuks zongedroogde tomaten fijngehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚c.
  • Meet eerst de droge ingrediënten en doe deze bij elkaar in een beker of kom.
  • Klop/mix de de natte ingredienten in een ruime kom tot een egaal massa is.
  • Al kloppend voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingredienten.
  • Als je een gladde massa hebt, roer je de ingredienten voor de vulling erdoorheen.
  • Schep het mengsel in muffinvormpjes tot 3/4 vol.
  • Bak in het midden van de oven op 180˚c in 25 - 30 minuten goud bruin.
  • Gebruik een satéprikker om te kijken of ze van binnen gaar zijn.
    Variatie tip:
    Pesto is er in verschillende smaken. Vervang pesto met tomaten puree.
    Alle soorten groenten zijn mogelijk maar maak ze wel gaar voordat je ze toevoegt aan het recept. (Bij lenteui is dat niet nodig).
    Je kunt er ook stukjes (vegetarisch)spek, of een ander soort vlees of vis erdoorheen doen. Ook deze moeten van tevoren gaar zijn.

Nutrition

Calories: 1500kcal