
Wil je nog meer vragen over eten in het buitenland?
Results
#1. Antipasta wordt typisch geserveerd als welke gang in de Italiaanse keuken?
Antipasta is een voorgerecht dat traditioneel voor het avondeten geserveerd wordt.
Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan.
Een antipasto kan bijvoorbeeld worden geserveerd als een plakje parmaham of serranoham, maar ook als een paar plakjes mozzarella een handjevol amandelen, olijven of een lichte salade.
#2. In welke van deze landen is de zachtgerijpte kaas Brie ontstaan?
Brie is een schimmelkaas en behoort tot de zachte kazen.
Brie komt van oorsprong uit en is vernoemd naar de historische regio Brie, in Frankrijk.
#3. Als je tapas zou eten, zou je waarschijnlijk in welk land zijn?
Tapa is een Spaans voorgerecht, warm of koud geserveerd en wordt meestal gegeten in bars met een drankje.
Er zijn honderden verschillende tapas, maar enkele van de meer typische zijn garnalen in knoflooksaus, gemarineerde ansjovis, Spaanse omelet (tortilla española), gebakken pittige aardappelen (patatas bravas) en octopus in paprikasaus. Tapas worden historisch genomen met sherry, hoewel bier en wijn nu gebruikelijk zijn.
#4. Welk beroemd gerecht uit het Midden-Oosten bevat gebakken, gekruide, gemalen kikkererwten en / of tuinbonen in een pitabroodje of laffabrood?
Falafel is populaire ‘streetfood’ over de hele wereld.
Het bestaat uit gebakken gekruide balletjes of pasteitjes van gemalen kikkererwten of tuinbonen (of een mengsel van beide), gevuld in een pitabroodje of gewikkeld in laffabrood met hete saus, tahinsaus, en meestal een salade-achtige combinatie van tomaat, sla, komkommer, ui , peterselie en yoghurt.
#5. Welk brood wordt tijdens het Pascha door joden gegeten?
Matze is een ongezuurd brood dat door Joden wordt gegeten tijdens de feestdag van Pesach (Pesaḥ) ter herdenking van hun uittocht uit Egypte.
Pascha begint op de 15e en eindigt op de 21e dag van de maand Nisan. Op deze zeven (of acht) dagen is alle zuurdeeg, hetzij in brood of een ander mengsel, verboden en mag alleen ongezuurd brood, matze genaamd, worden gegeten.
#6. Waar wordt marsepein van gemaakt?
Marsepein is een kneedbare lekkernij van gemalen amandelen of amandelspijs, suiker en eiwit van eieren.
Zachte marsepein wordt gebruikt als vulling in allerlei soorten gebak en snoep en stevige marseein wordt gebruikt om vormen te maken zoals miniatuurfruit, groenten en zeedieren.
#7. Hoe heet de Zweedse buffetmaaltijd die meerdere warme en koude gerechten van verschillende soorten voedsel serveert?
Smörgåsbord, een traditioneel Zweeds gerecht, bestaat uit warme en koude gerechten>
Het wordt als een buffet op een grote tafel gepresenteerd waarbij iedereen zelf kan uitzoeken wat hij wil eten.
#8. Welk Frans gerecht wordt bereid met de levers van speciaal gemeste gans of eend?
Pâté de foie gras, wordt gemaakt met de lever van speciaal gemeste gans of eend en is een wereldberoemde delicatesse.
#9. Welke Britse chef-kok verwierf wereldwijde bekendheid met zijn televisieshow The Naked Chef?
De Britse chef-kok Jamie Oliver werd wereldwijd bekend met zijn televisieshows The Naked Chef (1999) en Jamie Oliver’s Food Revolution (2010–11) en als auteur van vele kookboeken.
#10. Wat is een traditionele taart die uit Nederland komt?
Een Hollandse appeltaart is al eeuwenlang een traditioneel gerecht van Nederland, daterend uit de middeleeuwen.
De vulling bestaat meestal uit dik gesneden appels (meestal knapperige en zure varianten), rozijnen of krenten en verschillende andere ingrediënten die smaken geven, zoals suiker, citroensap, kaneel, rum en cognac.