Lasagna rolletjes
Deze lasagna rolletjes vragen wel wat voorbereiding maar ze zijn zeker de moeite waard. En wat je over hebt kun je een dag of 3 bewaren in de koelkast.Hiervoor maak je ook gebruik van cashew bechamel saus en tofu ricotta.
Ingrediënten
Tomatensaus
- 1 a 2 el extra vierge olijfolie
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 medium ui fijngehakt
- 1 blik (400gr) gepelde tomaten (blokjes)
- 2 el gedroogde Italiaanse kruidenmix (zonder zout)
- 1 tl zeezout
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
De lasagne
- 1 grote aubergine in plakjes van een ¼cm dikte gesneden.
- 1 el olie
Instructies
Tomaten saus maken
- Verhit olijfolie in een grote koekepan en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur totdat het glazig is (ongeveer 2 minuten).
- Voeg de knoflook, peper en zout toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de tomaten, blokjes, en de helft van de kruiden toe.
- Roer goed door, dek af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen..
Lasagne maken
- Was en snij de aubergine in plakjes.
- Bak de plakken in een ingevette koekepan of grilpan aan beide kanten zodat ze wat slapper en enigzins gaar zijn en leg ze dan op een bord om af te koelen.
- Meng de kruiden die over zijn door de ricotta en bestrijk daarna alle aubergineplakes met een laagje.
- Rol ze dan op en leg ze in de schaal.
- Vet een ovenschaal in.
- Zet daar de aubergine rolletjes in zodat ze in ieder geval niet boven de rand uitkomen.
- Giet de tomatensuas eroverheen en zorg dat alles bedekt is.
- Doe dan een laagje bechamelsaus eroverheen.
- Bak in de oven op 180 - 190 °C ongeveer 40 minuten.
- Haal eruit en laat nog even 10 minuten staan om na te garen.