Maaltijdsalades
Dé manier om restjes in je koelkast op te maken is door er een maaltijdsalade van te maken. Of je thuis blijft of een dagje weg gaat, door producten toe te voegen uit alle voedingsgroepen heb je een gezonde voedzame maaltijd die je ook makkelijk mee kan nemen.
Maaltijdsalades kun je maken met restjes uit de koelkast, voedingsmiddelen die je in je voorraadkast hebt staan of in je vriezer heb liggen.
Onderstaand recept is voor een tonijnsalde maar je kunt alle ingredienten vervangen met soortgelijke producten.

Maaltijd salade (tonijn)
GlutenvrijMakkelijk meenemenEvt. koolhydraatarm
Ingrediënten
- 1 handje gewassen bladsla
- 1 handje beetgare haricot verts
- ½ in partjes gesneden appel
- 100 gr gekookte gehalveerde krieltjes
- 15 gr pijnboompitten
- 1 blikje (90gr) tonijn (in water)
- 1 hardgekookt ei in plakjes gesneden
- 2 tl kappertjes
- ½ kleine rode ui in dunne ringen gesneden
Dressing
- 2 tl mayonaise
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- vers gemalen peper naar smaak
- een paar druppels citroensap
Instructies
- Meng alle ingredienten voor de dressing goed door elkaar tot het een smeuig geheel is.
- Verdeel de sla op een bord. Houd wat blaadjes apart om er bovenop te leggen.
- Verdeel de overige ingredienten in laagjes over de sla beginnend met de krieltjes, de haricot verts, de appel, stukjes tonijn, rode ui, en de kappertjes.
- Als laatste giet je de dressing eroverheen. VariatieIngredienten voor een maaltijdsalade kun je eindeloos combineren.Zorg dat je uit alle voedingsgroepen ingredienten gebruikt. In plaats van aardappel kun je rijst, pasta of peulvruchten gebruiken.De haricot verts vervang je met andere groenten/rauwkorst.De tonijn en ei vervang je met kip, een andere vissoort, vlees of vleesvervanger. Pijnboompitten kun je vervangen met andere pitten, noten, zaden, olijven en avocado.. Maak de dressing anders door andere kruiden te gebruiken. Voeg een tl mosterd en honing toe of laat de mayonaise weg.
Nutrition
Calories: 400kcal