Mug cake

 

Mug cake

Makkelijk meenemen
Eventueel glutenvrij
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1
calorieën 250 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 (30 gr) eiwit Scheid het eigeel van de eiwit.
  • ½ portie (15 gr) proteinepoeder
  • ½ portie banaan fijngeprakt (hoe rijper, hoe zoeter)
  • 1 el magere kwark
  • ½ portie ( 12,5 gr) havermoutmeel (havermout kun je fijnmalen in een koffiemolen)
  • 1 portie olijfolie
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Doe het eiwit in een mok* en klop totdat het wat luchtig is.
  • Voeg de andere ingredienten toe en mix tot een glad beslag.
  • Zet de mok in de magnetron* en laat dit 80 minuten op 1000w of 120 minuten op 900w. De onderkant moet gaar zijn.
    *Gebruik je liever geen magnetron, gebruik dan een vuurvaste mok en bak 20 minuten in de oven op 180°.
    Variaties:
    - Voeg 1 a 2 tl cacao voor chocoladesmaak of
    - voeg 1 tl oploskoffie voor mokkasmaak
    - Vervang de geprakt banaan met dezelfde hoeveel aardbeien of peer of
    - meng een halve portie bessen of fruit in kleine stukjes gesneden erdoorheen
    - voeg een paar nootjes of zaadjes toe.

Nutrition

Calories: 250kcal