Mug cake
Makkelijk meenemenEventueel glutenvrij
Ingrediënten
- 1 (30 gr) eiwit Scheid het eigeel van de eiwit.
 - ½ portie (15 gr) proteinepoeder
 - ½ portie banaan fijngeprakt (hoe rijper, hoe zoeter)
 - 1 el magere kwark
 - ½ portie ( 12,5 gr) havermoutmeel (havermout kun je fijnmalen in een koffiemolen)
 - 1 portie olijfolie
 - 1 tl vanille extract
 
Instructies
- Doe het eiwit in een mok* en klop totdat het wat luchtig is.
 - Voeg de andere ingredienten toe en mix tot een glad beslag.
 - Zet de mok in de magnetron* en laat dit 80 minuten op 1000w of 120 minuten op 900w. De onderkant moet gaar zijn.*Gebruik je liever geen magnetron, gebruik dan een vuurvaste mok en bak 20 minuten in de oven op 180°. Variaties: - Voeg 1 a 2 tl cacao voor chocoladesmaak of- voeg 1 tl oploskoffie voor mokkasmaak- Vervang de geprakt banaan met dezelfde hoeveel aardbeien of peer of- meng een halve portie bessen of fruit in kleine stukjes gesneden erdoorheen- voeg een paar nootjes of zaadjes toe.
 
Nutrition
Calories: 250kcal
