
Pasta Pesto
Pesto komt niet voor op de poster omdat het geen puur product is. We nemen het op in onze recepten omdat het een gezond product is. Het bestaat voornamlijk uit goede vetten en 1 duim (eetlepel) is ongeveer 100 calorieen (87)kcal. Om die reden kunnen we het meerekeken als 1 portie vetten.
Ingrediënten
- 1 portie (30gr) pasta naar keuze
- 1 portie (20gr) groene pesto
- 1 portie (11gr) olijfolie om in te bakken
- optioneel: Parmezaanse kaas Is geen gezond product maar een lekkere smaakmaker. Bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten. Voegt wel wat extra's toe aan een gerecht. 20gr =100kcal.
- 1 portie (80 - 140gr) kip of vegakip in stukjes gesneden
- ui, gesnipperd
- knoflook, fijngehakt
- ½ portie (100gr) cherry tomaatjes, gehalveerd
Instructies
- Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Wanneer gaar, giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit op een lage stand daarin de ui en knoflook.
- Voeg de kipstukjes erbij en bak voor ongeveer 5 minuten (tot het gaar is).
- Voeg de pesto tot aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.
- Doe dan de gekookte pasta erbij, de tomaatjes en de Parmezaanse kaas en roer nogmaals alle ingredienten door elkaar. Breng op smaak met peper en Losalt.
- Variatie:- In plaats van pasta kun je rijst of gekookte aardappelbokjes gebruiken.- - In plaats van kip kun je gehakt, vis of een vleesvervanger gebruiken. - Een andere kleur pesto geeft een andere smaak.