Quiche
GlutenvrijMakkelijk meenemen
Ingrediënten
Voor de bodem
- 3 porties (75 gr) volkoren meel of havermout (fijn gemalen)
- 1 ei
- scheutje (plantaardig) melk
- 2 porties (22gr) olijfolie, kokosolie of roomboter
- mes puntje zout
Voor de vulling
- 1 ei
- scheutje (plantaardig) melk
- 2 porties (80gr) feta
- 2 handjes spinazie
- 1 eetlepel kruiden zonder zout (bv. chilivlokken, kurkumapoeder, knoflook, paprikapoeder, zwarte peper, etc)
Instructies
Voor de bodem
- Kneed de meel samen met de olie, ei en zout.
- Leg de deeg op een stuk bakpapier en druk het net zo lang plat totdat het de grootte van de vorm heeft inclusief een rand van ongeveer 2½ cm. Wil je niet dat het op je handen plakt, leg er dan een stukje folie of een vel bakpapier bovenop en druk het dan plat. Je kan eventueel ook een deegroller gebruiken. (Gebruik je havermeel dan is de deeg minder compact).
- Leg de bodem, met bakpapier voorzichtig in de bakvorm.
Voor de vulling
- Snij de spinazie fijn en leg deze op de bodem.
- Brokkel de feta eroverheen.
- Kluts nu het andere ei met de melk en meng hier de kruiden goed doorheen.
- Zet de quiche 30-35 minuten in een op 180 graden voorverwarmdeVariatieVervang de spinazie en feta met:- 4 groene asperges (Breng water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Laat daarna afkoelen) en 150 gr verse zalm (Snijd de zalm in kleine stukjes en verdeel ¾ over de bodem. giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en verdeel gelijkmatig. Druk dan de overige stukjes zalm nog zachtjes in het mengsel. leg daarna de gegaarde asperges er bovenop)- een paar gedroogde tomaten fijn gesneden, een stronk prei fijngesneden, 50 gram vegetarische spekkies, 100 gr 30+ kaas
Nutrition
Calories: 800kcal
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling in te dienen.
5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
heerlijk!
5 september 2020Ook weer een heerlijk recept. Je kan er van alles indoen
18 april 2020