Springrolls

 

Springrolls

4 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 vellen volkoren rijstpapier
  • ½ portie gegaard en in stukjes vlees/vis/vega naar keuze
  • 120 gr gegaard groenten of rauwkost naar keuze
  • 1 portie volkoren noedels
  • optioneel chilisaus en/of ketjap in in te dippen

Instructies
 

  • Wel de noedels circa 5 minuten in heet water, giet af en snijd fijn.
  • Maak de groente schoon en snij in reepjes voor zover mogelijk.
  • Meng voor de vulling de groenten, noedels en vlees/vis/vega
  • Dompel een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op een schone plank. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt. Leg je het te lang in het water dan schuren ze.
  • Verdeel de vulling over de lengte van het vel rijstpapier.
  • Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol één slag tot de helft. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op.
  • Doop ze in de chilisaus of ketjap.

Nutrition

Calories: 300kcal