
Wafels
Equipment
- Wafelijzer
 
Ingrediënten
- 1 portie (25gr) havermoutmeel (Havermout kun je ook fijnmalen in een koffiemolen of keukenmachine)
 - 3 eiwitten
 - 1 portie (30gr) eiwitpoeder
 - 25 ml melk(plantaardig) of water
 - ½ tl bakpoeder
 
Instructies
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar.
 - Klop de eiwitten apart in een kom, tot ze bijna stijfgeklopt zijn.
 - Voeg de melk en de opgeklopte eiwitten toe aan de droge ingrediënten en klop dit zachtjes met een garde door elkaar. Wees voorzichtig zodat je de luchtigheid er niet uit klopt of slaat.
 - Vet het warme wafelijzer in.
 - Giet het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want dan rijzen ze er overheen).
 - Bak ze tot ze goudbruin zijn.Variatie:- Doe er een scheutje Ahorn siroop overheen of- Serveer met fruit naar keuze of- Maak ze hartig door 25gr parmezaanse kaas en 2 tls Italiaanse kruiden erdoorheen te mixen. Serveer tomatensalsa erbij.
 
Nutrition
Calories: 300kcal
