2elsgoed uitgelekte geprakte tomaten blokjes of tomatenpuree teveel vocht maakt de pizza slap
2 tlsoregano
1 portie(10gr) olijfolie
2porties(100gr) geraspte 30+kaas,
1portie(40gr) in plakjes gesneden mozzarella
vers gemalenzwarte peper naar smaak
knoflookpoeder naar smaak
uien poeder naar smaak
1 a 2 eledelgist
Instructies
Los de suiker op in een klein laagje van het water. Daar voeg je de gist aan toe. Dit mengsel laat je vervolgens 15min staan. (Suiker zorgt ervoor dat de gist sneller werkt).
Doe meel, gist en edelgist in een kom en meng door elkaar. Giet beetje bij beetje het water en olie erbij en kneed tegelijkertijd goed door elkaar, net zolang totdat het een stevige bal wordt.
Vet een lage ruime schaal licht in met olie en dek de schaal af met een vochtige theedoek. Laat het pizzadeeg 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200° - 250°. Een heter oven heeft een korter baktijd.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en rol het mengsel uit over de plaat. Houd een dikte van ongeveer een halve cm aan.
De groenten die je erop wil doen bak je in een klein beetje olie zachtjes gaar maar nog wel stevig.
Verdeel de tomaten(puree) over de pizzabodem, strooi de kruiden eroverheen, verdeel de kaas en mozzarella en vervolgens de groenten.
Bak de pizza 30 minuten op 200° of 10 a 12 minuten op 250°ToppingAlle ingredieten die al gaar zijn of die niet hoeven te garen kunnen op een pizza.Gebruik geen vochtrijke producten want dan wordt de pizza slap. Gebruik geen bewerkte ingredienten.