
Zoete havermout muffins
Makkelijk meenemenGlutenvrij1 muffin is ongeveer 125 kcal en 2,5gr vezels.Deze muffins zijn écht een traktatie. Zo gemaakt en heerlijk luchtig.
Ingrediënten
droge ingredienten
- 5 porties (150gr) havermout meel of volkorenmeel (maal de havermout fijn in een koffiemolen)
- 1 tl bak soda
- ½ tl bakpoeder
- snufje zout
natte ingredienten
- 1 tl vanille poeder of essence
- 2 eieren
- 1 portie (150gr) kwark , Griekse- of plantaardige yoghurt
- 1 portie (22gr) olijfolie/ kokosvet of ghee
- 1 portie (150gr) fruit naar keus
- 1 flinke el honing (optioneel om het zoeter te maken)
- 1 tl vanille extract (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚c.
- Meet eerst de droge ingrediënten af en meng deze goed door elkaar in beker of koml.
- Snij het fruit in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
- Klop/mix de natte ingrediënten (zonder fruit) in een ruime schaal tot een egaal geheel.
- Voeg al kloppend de droge ingrediënten bij de natte ingredienten.
- Als je een gladde massa hebt, roer je de overige ingredienten (fruit, zaden, en noten) met een lepel er goed doorheen.
- Met een eetlepel vul je de muffin vormpjes tot 3/4 (helemaal als je grote muffins wil).
- Bak deze in het midden van de oven op 200˚C in 25 minuten goudbruin.Variatietips:- een eetlepel cacao en/of fijngehakte chocolade samen met el sinaasappelsap en 2 tl sinaasappelrasp- peer en pecannoten fijngehakt- banaan en walnoten fijngehakt- appel, rozijnen en een flinke theelepel kaneel- wortelen en een handje zaden of noten en wortelcake kruiden. Met deze recept zijn alle combinaties mogelijk als je maar de producten met gelijk delen vervangt.
Nutrition
Calories: 1250kcal