Zoete havermout muffins

 

Zoete muffins

Zoete havermout muffins

Makkelijk meenemen
Glutenvrij
1 muffin is ongeveer 125 kcal en 2,5gr vezels.
Deze muffins zijn écht een traktatie. Zo gemaakt en heerlijk luchtig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 10 muffins
calorieën 1250 kcal

Ingrediënten
  

droge ingredienten

  • 5 porties (150gr) havermout meel of volkorenmeel (maal de havermout fijn in een koffiemolen)
  • 1 tl bak soda
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout

natte ingredienten

  • 1 tl vanille poeder of essence
  • 2 eieren
  • 1 portie (150gr) kwark , Griekse- of plantaardige yoghurt
  • 1 portie (22gr) olijfolie/ kokosvet of ghee
  • 1 portie (150gr) fruit naar keus
  • 1 flinke el honing (optioneel om het zoeter te maken)
  • 1 tl vanille extract (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚c.
  • Meet eerst de droge ingrediënten af en meng deze goed door elkaar in beker of koml.
  • Snij het fruit in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Klop/mix de natte ingrediënten (zonder fruit) in een ruime schaal tot een egaal geheel.
  • Voeg al kloppend de droge ingrediënten bij de natte ingredienten.
  • Als je een gladde massa hebt, roer je de overige ingredienten (fruit, zaden, en noten) met een lepel er goed doorheen.
  • Met een eetlepel vul je de muffin vormpjes tot 3/4 (helemaal als je grote muffins wil).
  • Bak deze in het midden van de oven op 200˚C in 25 minuten goudbruin.
    Variatietips:
    - een eetlepel cacao en/of fijngehakte chocolade samen met el sinaasappelsap en 2 tl sinaasappelrasp
    - peer en pecannoten fijngehakt
    - banaan en walnoten fijngehakt
    - appel, rozijnen en een flinke theelepel kaneel
    - wortelen en een handje zaden of noten en wortelcake kruiden.
    Met deze recept zijn alle combinaties mogelijk als je maar de producten met gelijk delen vervangt.

Nutrition

Calories: 1250kcal
Trefwoord Zoete muffins