Roerei
Eventuuel:- glutenvrij-koolhydraatarm
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 el (plantaardige) melk
- vers gemalen peper
- een mespuntje zout
- 1 portie (45gr) 30+kaas
- 1 portie (1⅓sneetje) volkorenbrood
Instructies
- Breek de eieren boven een kom, voeg de melk toe, en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.
- Verhit een koekepan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Schenk het eimengsel in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt.
- Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Roer de kaas er doorheen en serveer op toast.Variatie- voor extra romig doe er slagroom bij ipv melk.- roerbak eerst wat groenten en voeg dan het eimengsel erbij
Nutrition
Calories: 300kcal