Roerei op toast

 

Roerei

Eventuuel:
- glutenvrij
-koolhydraatarm
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 el (plantaardige) melk
  • vers gemalen peper
  • een mespuntje zout
  • 1 portie (45gr) 30+kaas
  • 1 portie (1⅓sneetje) volkorenbrood

Instructies
 

  • Breek de eieren boven een kom, voeg de melk toe, en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.
  • Verhit een koekepan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Schenk het eimengsel in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt.
  • Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Roer de kaas er doorheen en serveer op toast.
    Variatie
    - voor extra romig doe er slagroom bij ipv melk.
    - roerbak eerst wat groenten en voeg dan het eimengsel erbij

Nutrition

Calories: 300kcal