Pasteitjes

 

Pasteitjes

Pasteitjes

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 portie (80 - 140gr) kabeljauw/gehakt/vega gehakt
  • 1 portie (120gr) aardappels (kruimige)
  • ¼ portie (50 ml) melk
  • 1 el paneermeel liefst volkoren
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 lente ui
  • 1 tl bieslook (vers of gedroogd)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl dille (vers of gedroogd en alleen voor de vis)
  • 1 tl peterselie (vers of gedroogd
  • 1 portie (11gr) olijfolie om in te bakken
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 1 mespuntje zout (losalt als je wat meer wil gebruiken)
  • 1 ei
  • 1 el bloem liefst volkoren

Instructies
 

  • Leg de kabeljauw of schelvisfilet en het laurierblad in een koekenpan en giet 50 ml melk en 50ml water eroverheen. Of bak/rul het gehakt in wat olijfolie samen met het laurierblad.
  • Dek af, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 4 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het afgedekt 10 minuten staan.
  • Kook de aardappelen zoals je gewend ben (gaar maar niet gebroken). Als ze gaar zijn laat ze goed drogen.
  • Schep de vis voorzichtig uit de melk en leg op een bord om af te koelen. De gehaktmengsel moet ook afgekoeld zijn om verder te bewerken.
  • Pureer de aardappels met een vork of een stamper tot een droge donzige puree.
  • Meng de kruiden erdoorheen. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de vis in grote stukken. Giet alle overtollig vocht van de gehaktmengsel.
  • Meng de vis/gehaktmengsel en aardappelen goed door elkaar. Doe dit voorzichtig met de vos zodat de stukjes niet te fijn worden. Leg opzij en laat afkoelen.
  • Verhit de olie in een koekepan op middelhoog vuur. Maak 3 koekjes van het mengsel, haal de koekjes eerst lichtjes door de bloem en bak ze op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten aan elke kant of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
    Variatie:
    Dit recept kan met vis, vlees of vleesvervangend rulgehakt worden gemaak.
    Serveer met een frisse salade, roerbakgroenten of andere groenten die je lekker vindt.

Nutrition

Calories: 300kcal