Detox met een groene smoothie

Groene smoothie

Dagelijks in de ochtend een groene smoothie drinken heeft allerlei voordelen voor je gezondheid: 

 • Het zorgt voor energie dus een goede start van de dag.
 • Bevat eiwitten voor opbouw en herstel van spieren.
 • Heeft een overvloed aan vitaminen en mineralen wat zorgt voor schone aderen en een mooier huid.
 • Het ondersteunt het afvallen.
 • Versterkt je immuunsysteem.
 • Bevat vezels voor gezonde darmen.
 • Bevat calcium voor sterke botten.

Al na 1 week voel je je veel energieker, het kost niet veel, en is makkelijk en snel gemaakt.

De basis

Een groene smoothie bestaat uit 6 basisingredienten:

 1. Een kopje (bron)water – één van de eerste levensbehoeften.
 2. Een handjevol spinazie – bevat eiwit, omega 3 en 6 vetten, vezels, vitaminen en mineralen.
 3. Een stengel bleekselderij – werkt bloeddruk verlagend en vochtafdrijvend, bevat antioxidanten, vitaminen en mineralen.
 4. 2 takjes peterselie – bevat ijzer en helpt tegen  bloedarmoede, bevorderd de aanmaak van vitamine B12, bevat antioxidanten en heeft een ontgiftende werking. Nieren worden versterkt en gereinigd, de blaas wordt ontdaan van giftige stoffen, leverfuncties worden ook aangesterkt en het forceert lichaams-onvriendelijke stoffen om het lichaam te verlaten.
 5. Een stukje komkommer van 5 a 6 cm – bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen, zoals kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand. Een laag vitamine K gehalte wordt geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Gebruik het met schil voor extra vezels.
 6. Een eetlepel biologische olijfolie – beschermt tegen hart- en vaatziekte, helpt om de bloeddruk te verlagen, verlaagt de kans op verschillende vormen van kanker, helpt bij het ontgiften en voorkomen van osteoporose (botontkalking), is een belangrijke bron van vitamine E en K en van antioxidanten.

Variaties

Naast de basis kun je ook andere ingredienten erbij doen zoals: andere groentensoorten (andere vitamines), een avocado (maakt het romige en voor gezonde vetten) en fruit  (voor een zoetere smaak en andere vitamines en mineralen). Hou er wel rekening mee dat er in fruit suikers zit.

detox shake